fbpx
Top

Materialen sieraden

Veel mensen vragen zich af welke sieraden verkleuren en welke niet. Kun je er bijvoorbeeld mee douchen en zwemmen? Wij zullen je hier wat meer uitleg geven over de materialen.

 

925 Sterling Silver en 18K Gold Plating

925 Sterling Silver bestaat voor 92,5% uit zilver en voor 7,5% uit ander metaal, zoals bijvoorbeeld koper. Puur zilver is te breekbaar voor sieraden, vandaar de 7,5% van een harder metaal. Bij de gouden sieraden wordt gebruik gemaakt van dezelfde zilveren sieraden, maar dan met een goud laagje eroverheen.

Hoelang het 18K Gold Plated sieraad mooi blijft hangt af van de dikte van het laagje goud. Hoe dikker de laag is, hoe langer het mooi blijft. Daarnaast hangt de snelheid van de verkleuring ook af van de PH-waarde van je huid. PH betekent de zuurgraad van je huid, sommige mensen hebben een bepaalde zuurgraad waar sieraden minder goed tegen kunnen.

De 925 Sterling Silver en 18K Gold Plated sieraden kunnen tegen water, zolang er geen chemische toevoegingen in zitten. Het kan dus geen kwaad om het sieraad onder de douche te dragen, tenzij je shampoo etc. gebruikt. Ook is het dus in de zee en in het zwembad niet handig om te sieraden te dragen. Hierdoor kunnen de sieraden verkleuren of kapot gaan. Ook is het beter je sieraden niet in aanraking te laten komen met bodylotion, parfum etc.

Zilver krijgt een bruine kleur van licht en lucht. Dit noem je oxideren en kun je niet tegengaan. Bij dit proces wordt het zilver iets doffer. Dit kun je makkelijk oplossen door het sieraad op te poetsen.

 

Brass sieraden en Silver Plated of Gold Plated

Het grootste deel van onze sieraden zijn gemaakt van brass materiaal + plating.  Dit betekent dat de sieraden dan van bijvoorbeeld het materiaal koper gemaakt zijn, met een dun laagje zilver of goud eroverheen.

De verkleuring van de sieraden hangt bij deze sieraden ook weer af van de zuurgraad van je huid en de dikte van het laagje zilver of goud. Bij deze sieraden wordt een dunner laagje plating aangebracht waardoor de verkleuring sneller kan beginnen dan bij Sterling Silver sieraden. Brass sieraden blijven, in tegenstelling tot 925 Sterling Silver sieraden, niet je hele leven mooi. Toch kunnen deze sieraden lang mee als er zorgvuldig mee om wordt gegaan.

 

Stainless Steel 

Stainless Steel is de laatste trend in de mode sieraden. Het voordeel van Stainless Steel ten opzichte van echt zilver is dat deze van een sterker metaal gemaakt is en dus minder snel krast, het glimt meer dan zilver en is nog gladder ook. Stainless Steel is nikkelvrij waardoor eigenlijk iedereen deze sieraden kan dragen.

De snelheid van verkleuring bij Stainless Steel hangt wederom af van de PH-waarde van je huid. Daarnaast versnelt het verkleuringsproces ook wanneer de sieraden in aanraking komen met chemische stoffen zoals parfum, shampoo en dergelijke.

 

Wij hopen dat je nu iets meer te weten bent gekomen over de materialen van de sieraden. Als er vragen zijn kun je altijd contact opnemen via info@thewildflowerclub.nl.

 

Restock-alert Laat je e-mailadres achter zodat wij je kunnen laten weten wanneer het product weer op voorraad is!

Wachtwoord wijzigen