fbpx
Top
  /  Welke ringmaat heb ik?

Zo meet je eenvoudig je ringmaat!

 

Hoe meet ik de ringmaat die ik nodig heb?

Je hebt een mooie ring gevonden in onze webshop, en je wilt de ring graag kopen. Maar hoe weet je nou of de ring goed past? In deze post vind je twee manieren om een ringmaat te bepalen.

Naast one size ringen verkopen wij ook ringen met een vaste maat. Als je bent gevallen op een ring met een vaste maat, is het belangrijk dat je goed weet of de maat geschikt is voor jou. Hieronder vind je enkele tips hoe je ringmaten berekent.

 

Twee manieren om je ringmaat te bepalen

De ringmaten kunnen op verschillende manieren worden weergegeven; de binnendiameter in millimeters en de binnen omtrek in millimeters. Bij The Wildflower Club wordt de binnendiameter gebruikt. Deze methode vinden wij ook het eenvoudigst om je ringmaat vast te stellen.

 

Onderstaand kun je een maattabel vinden om de juiste ringmaat te vast te stellen.

 

Ringmaten

Diameter ringmaat (mm) Omtrek ringmaat (mm)
15 48
15.5 49
16 50
16.25 51
16.5 52
17 53
17.25 54
17.5 55
18 56
18.25 57
18.5 58
19 59
19.25 60
19.5 61
19.75 62
20 63
20.25 64
20.5 65
21 66
21.5 68
22 69

 

Ben je er inmiddels achter welke ringmaat perfect is voor jou? Bekijk dan onze prachtige ringen!

 

Is het voor jou nog niet helemaal duidelijk? Lees dan verder voor de manieren om je ringmaat op te meten.

 

Manier 1: De diameter meten met een ring

De makkelijkste manier om te achterhalen wat de juiste ringmaat is, is aan de hand van een ring die je al hebt. Deze manier kun je ook gebruiken wanneer je iemand wilt verrassen met een ring; leen de ring en meet het op!

Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat.

 

Manier 2: De omtrek meten zonder ring

Stel dat je geen passende ring in de buurt hebt, dan kun je je maat ook op een andere manier opmeten. Dit kan aan de hand van een lintje, touwtje of strookje papier.

 

Draai het lintje/touwtje/strookje papier losjes om je vinger (waar je de ring gaat dragen) en knip het af waar het lintje/touwtje/strookje papier samenkomt. Meet het stukje in millimeters op met een liniaal. De lengte van het lintje/touwtje/strookje papier is de omtrek van je vinger. Vervolgens kun je in de tabel aflezen wat je diameter ringmaat is.

 

Heel veel succes met het opmeten van jouw ringmaat. Ben je nog op zoek naar een mooie ring? Bekijk dan de ringen uit onze shop hier!

Restock-alert Laat je e-mailadres achter zodat wij je kunnen laten weten wanneer het product weer op voorraad is!

Wachtwoord wijzigen