Welke lengtemaat heb ik?

De lengtemaat die je hebt is afhankelijk van de lengte van je benen. De afmetingen van een broek vind je terug in de maattabel. Over het algemeen raden wij het volgende aan:

Lengtemaat 36: (bbl* = 91cm) vanaf 1.78m (met lange benen) t/m 1.90m (met in verhouding kortere benen)

Lengtemaat 38: (bbl* = 96cm) vanaf 1.85 (met lange benen) t/m 2.00m (met in verhouding kortere benen)

Let op! Dit is een algemene inschatting (wij geven hier geen garantie op). Het kan zijn dat je binnen de range valt maar dat de broek evengoed niet goed voor je is. Dit kan komen doordat je benen in verhouding met je bovenlichaam langer of korter zijn. Het is daarom belangrijk om de maattabel te bekijken en deze te vergelijken met je eigen binnenbeenlengte. Dan weet je precies welke lengtemaat je moet bestellen!

*de afkorting bbl = binnenbeenlengte

Hoe meet ik mijn binnenbeenlengte?

Je kunt de binnenbeenlengte het beste meten aan de hand van een broek die je thuis hebt. Dan weet je precies welke lengte je nodig hebt en zal de broek niet te lang of te kort voor je zijn. Volg onderstaande stappen om je binnenbeenlengte op te meten.

  1. Pak een broek die qua lengte perfect voor je is.
  2. Leg de broek op tafel. Strijk één broekspijp glad zodat er geen bobbels/vouwen in de naad zitten. De naad van de broek moet in één rechte lijn liggen (zonder bochten).
  3. Meet de binnenbeenlengte van de broekspijp vanaf de naad bij het kruis tot aan de onderkant van de broek.
  4. Je weet nu je binnenbeenlengte!

Bekijk de maattabel en vergelijk dit met je eigen binnenbeenlengte. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op met onze klantenservice support@thewildflowerclub.nl

We adviseren je binnenbeenlengte op bovenstaande manier op te meten en niet als je de broek draagt. De binnenbeenlengte kan hierdoor verkeerd opgemeten worden.

Kan ik dezelfde binnenbeenlengte bij alle modellen aanhouden?

We adviseren altijd rekening te houden met het model broek die je besteld of opgemeten hebt.

Bij een broek met een laag of niet aansluitend kruis heb je een kortere binnenbeenlengte nodig (i.v.m. dat je meet tot aan het kruis van de broek). En over het algemeen heb je bij broeken die aan de onderkant wijd vallen een langere binnenbeenlengte nodig. Heb je bijvoorbeeld een straight leg broek opgemeten die tot je enkel komt? Dan wil je waarschijnlijk dat een skinny jeans iets korter valt en een wide leg broek juist weer langer. Hierdoor kan een skinny jeans in lengtemaat 36 goed voor je zijn terwijl je van een wide leg jeans misschien een lengtemaat 38 nodig hebt. Dit heeft ook met persoonlijke voorkeur te maken. Het is natuurlijk net hoe lang je wilt dat de broek valt.

Kom je er niet uit? Neem gerust contact op met onze klantenservice support@thewildflowerclub.nl